Dutch Supercross Top

 

Het deelnemersveld van de Dutch Supercross wordt sterker en sterker

De Dutch Supercross op 30-31 oktober en 1 november nadert met rasse schreden. De inschrijvingen van de rijders komen nu in een hoog tempo binnen en we kunnen u verzekeren dat er ook dit jaar weer een heel sterk deelnemersveld zal staan. Onder de deelnemers ook weer een aantal snelle Amerikanen.

Vorige week kon u al lezen dat Jace Owen, die in de Duitse Supercross Series regelmatig op het podium stond en in het AMA East Coast Lites Supercross kampioenschap regelmatig rond de tiende plaats eindigde, naar Zuidbroek komt, waar hij met ondersteuning van Compact Rent, Pol Motors en Johannes Bikes een Suzuki RM-Z450 zal bemannen. Vandaag kunnen we u melden dat ook Tommy Weeck terug aan de start zal verschijnen. Deze enthousiaste Amerikaan zal met ondersteuning van Klein Kromhof Houtvezels, DWS Decals en Boensma Automaterialen opnieuw uitkomen voor Haverkamp Racing.

Weeck was vorig jaar samen met Valentin Teillet 1 van de snelste rijders op het circuit. Echter door een valpartij op zaterdagavond zag hij zijn weekend vroegtijdig tot een einde komen en hier was hij niet blij mee. Weeck is zich volop aan het voorbereiden om dit jaar te laten zien wat hij waard is en zal zeker op scherp staan in het laatste weekend van oktober!

We hebben tot nu toe veelal Buitenlandse rijders de revue laten passeren maar ook gaan we dit jaar meer Nederlandse rijders in actie zien in de SX1 en SX2 klasse:

SX2:
-Roel van Oort
-Dani de Vries
-Bram van den Hoek
-Marcus Lee Soper
-Luca Nijenhuis

SX1:
-Nick Kouwenberg
-Jeffrey Meurs

Ook hebben Davy Pootjes en Micha Boy de Waal hun interesse in deelname aan de Dutch Supercross getoond. Wanneer we hier definitief nieuws over hebben zullen we het uiteraard gelijk vermelden!


Jace Owen is de eerste Amerikaan die naar Zuidbroek komt

De eerste Amerikaanse naam die de organisatie van de Dutch Supercross in Zuidbroek kan noemen is die van Jace Owen. Dit is niet zomaar de eerste de beste want dit jaar finishte hij in het East Coast Lites Supercross Kampioenschap maar liefst drie keer in de top tien met als hoogtepunt een negende plaats in St. Louis. In de eindstand finishte hij als vijftiende en heeft dus een goed supercross seizoen achter de rug.

Ook in de Duitse ADAC Supercross Series stond hij zijn mannetje want verschillende keren kwam hij in de SX1 klasse dicht bij de zege en tijdens de laatste wedstrijd in Dortmund mocht hij na drie dagen plaats nemen op het podium.

In Zuidbroek komt hij aan de start op een Suzuki RM-Z450 met ondersteuning van Pol Motors, Compact Rent en Johannes Bikes. Owen benut de supercross in Zuidbroek om de motor af te stellen en om alvast in het ritme te komen voor de ADAC Supercross Series, die twee weken na de supercross in Zuidbroek in Stuttgart beginnen.

Ook vorig jaar liet hij zijn rijkwaliteiten al zien in de Eurohal in Zuidbroek. Hij haalde toen op beide dagen de finale maar kwam niet verder dan een elfde en een negende plaats. Uiteraard ziet hij dit graag anders dit jaar en hij komt dan ook uiterst gemotiveerd naar Zuidbroek om het beste van zichzelf te laten zien.

De organisatie van de Dutch Supercross is momenteel nog volop met andere rijders in onderhandeling maar zoals het nu lijkt zal er net als alle andere jaren een sterk internationaal deelnemersveld aan de start verschijnen!

De Dutch Supercross in Zuidbroek wordt in het weekend van 30 en 31 oktober en 1 november georganiseerd in de Eurohal in Zuidbroek.

 

Haverkamp Racing met Nick Kouwenberg aan de start in Zuidbroek

Nu de dagen korter worden en het weer slechter wordt, dwalen onze gedachten af naar de supercrossen. Het duurt niet lang meer want over 6 weken staat de grote SX in Zuidbroek al op het programma.

Een team dat de Dutch Supercross in Zuidbroek uiterst serieus neemt dit jaar is het Haverkamp DWS Racing Team. Het team wordt mede mogelijk gemaakt door Klein Kromhof houtvezels, DWS Decals en Boensma automaterialen. Vorig jaar kwam dit team al aan de start met Tommy Weeck. De Amerikaan was toen al erg snel maar door wat tegenslag werden toen niet de resultaten behaald die er in hadden gezeten.

Dit jaar zal het team met twee rijders aan de start komen en hiervan is de eerste rijder deze week gecontracteerd. De kersverse Europees Kampioen MX2, Nick Kouwenberg uit Drunen, zal voor het Haverkamp DWS Racing Team aan de start komen in de SX1 klasse.

Kouwenberg is een echte supercross specialist en won vorig jaar de supercross in Genua en werd tweede in Milaan. Ook in Zuidbroek heeft hij al eens voor een verrassing gezorgd door in de tijdtraining van de SX1 klasse de absoluut snelste tijd neer te zetten, voor alle Amerikanen, Fransen etc. Met Nick Kouwenberg hebben we in ieder geval 1 Nederlander in de SX1 klasse waar we voor kunnen juichen!

Na de MX des Nations in Frankrijk, waar Nick samen met Glenn Coldenhoff en Brian Bogers deel zal uitmaken van het Nederlandse Team, zal hij zich gaan voorbereiden op de wedstrijd in Zuidbroek. Naast Kouwenberg is het team momenteel nog volop in onderhandeling met de tweede rijder en wanneer deze definitief bevestigd is, zullen we dit uiteraard gelijk naar buiten brengen.

 

Supercrosstraining onder leiding van Jan Postema op het SX circuit van Zuidbroek

Op woensdag 28 en donderdag 29 oktober organiseert Jan Postema de indoor Supercross trainingsdagen in de Eurohal te Zuidbroek. Dus ideaal om in oktober op een indoor circuit en onder professionele begeleiding de voorbereiding van het nieuwe seizoen te doen.


De baan zal gebouwd worden van het beste zand die ja kan wensen voor een indoor circuit. Wil je samen met je vrienden een keer de "indoor experience" beleven schrijf je dan in als groep om zo samen een gave trainingssessie te doen. Elke dag komen er drie groepen van 20 rijders in aanmerking om te trainen. De groepen worden klein gehouden, om een veilige manier indoor te kunnen trainen.

Klik hier om je op te geven voor een supercrosstraining onder leiding van Jan Postema.

 

Albert van Dungen wint twee vrijkaarten voor de Dutch Supercross

Het kan u niet ontgaan zijn dat de mascotte van de Dutch Supercross, Crossy, overal te zien was tijdens de Grand Prix van Assen. Crossy ging met iedereen op de foto en stond zelfs naast Europees Kampioen 125cc Jorge Prado op het podium.

Gedurende het weekend liep er een facebook actie met Crossy waarbij er twee vrijkaarten gewonnen konden worden voor de Dutch Supercross in Zuidbroek. De vijfde editie van deze supercross wordt gehouden in het weekend van 30 en 31 oktober en 1 november.

De gelukkige winnaar van de twee vrijkaarten is: Albert van Dungen! Wij vinden het geweldig dat we Albert op 1 november in Zuidbroek mogen begroeten!

 

Ga met Crossy op de foto en maak kans op twee vrijkaarten

De Dutch Supercross in Zuidbroek heeft vanaf nu een echte mascotte. Deze grappige mascotte met de naam Crossy zal aankomend weekend aanwezig zijn bij de Grand Prix in Assen en geeft gelijk al een mooie cadeau weg. Crossy zal door het paddock en langs de baan lopen. Ga met hem op de foto, plaats de foto op www.facebook.com/dutchsupercross en maak kans op twee vrijkaarten voor de Dutch Supercross in Zuidbroek die dit jaar op 30 en 31 oktober en 1 november wordt verreden. Op 4 september zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt.

 

Videotrailer Dutch Supercross 2015

 

Vrij trainen o.l.v. Mulders Motoren op het Dutch Supercross circuit

Ook dit jaar is weer mogelijk om vrij te gaan trainen op het supercrosscircuit in de Eurohal te Zuidbroek. Mulders Motoren heeft exclusief het circuit gehuurd om deze mogelijkheid te bieden aan deelnemers om van tevoren extra te trainen op dit "vers" aangelegde circuit. Doe je niet mee als coureur dan is dit bij uitstek de gelegenheid om toch eens te "proeven" aan dit evenement die voor Nederlandse begrippen zijn weerga niet kent.

Klik hier om je in te schrijven

 

Stand van Dutch Supercross aanwezig bij MXGP Assen

In het weekend van 29 en 30 augustus zal de organisatie van de Dutch Supercross in Zuidbroek met een stand aanwezig zijn. Iedereen met een brandende vraag over de vijfde editie op 30 en 31 oktober en 1 november is hier van harte welkom. In een speciaal ingerichte pitbox kunt u naast het verkrijgen van informatie ook lekker genieten van een bakje koffie!

De inschrijving is al verschillende weken geopend maar mocht u dit vanwege de vakantieperiode over het hoofd hebben gezien, dan hebben we hierbij nog even een keer de inschrijflink: http://www.dutchsupercross.nl/inschrijven.

Ook is het al mogelijk om kaarten in de voorverkoop te bestellen. Wanneer u uw kaarten nu besteld ontvangt u 5 euro korting op een kaartje voor de zaterdag of de zondag. U kunt uw kaartje bestellen op de volgende link: http://www.dutchsupercross.nl/tickets

De organisatie van de Dutch Supercross zorgt er ieder jaar voor dat er een sterk internationaal deelnemersveld aan de start komt. Ook nu is de organisatie al weer volop bezig met het praten met rijders om zo van de vijfde editie een geslaagd evenement te maken.


Baantekening Dutch Supercross Zuidbroek 2015

Ieder jaar is het voor baanontwerper Freddy Verherstraeten weer een klus om met een nieuwe lay out te komen voor de Dutch Supercross in Zuidbroek. Ook dit jaar zijn er weer vele uren in het bedenken van een uitdagend circuit gegaan.


Om u alvast een preview te geven van wat er in het weekend van 30 en 31 oktober en 1 november in de Eurohal in Zuidbroek komt te liggen, hebben we hier boven een foto van het baanontwerp geplaatst! Ook dit jaar zal dezelfde grond gebruikt worden als in de voorgaande jaren zodat u verzekerd bent van een hard supercrosscircuit!

 

Ontvang vijf euro korting op een entreekaart door te bestellen in de voorverkoop

In het laatste weekend van oktober wordt de vijfde editie van de Dutch Supercross in Zuidbroek verreden. In de eerste vier edities kreeg het aanwezige publiek spannende wedstrijden te zien waarbij er vier keer een andere winnaar uit de bus kwam rollen.

Om het voor de bezoekers nog aantrekkelijker te maken om het evenement te bezoeken kunt u in de voorverkoop genieten van €5 euro korting op uw kaartje voor de zaterdag of de zondag.

De entreeprijzen zijn als volgt:

Ben je korter dan 1 meter dan mag je gratis naar binnen.

Kinderen vanaf 1 meter t/m 11 jaar: €5 euro,-

Vanaf 12 jaar gelden de volgende prijzen:

Vrijdag: €10 euro,- (alleen deurverkoop)

Zaterdag: €20 euro,- (deurverkoop €25 euro,-)

Zondag: €20 euro,- (deurverkoop €25 euro,-)

Combi ticket (zaterdag en zondag): €40 euro,- (zowel online als aan de deur)

U kunt uw tickets online bestellen op de volgende link: http://www.dutchsupercross.nl/tickets

Voor de rijders is de inschrijving ook open gegaan. Wacht niet te lang met aanmelden want het zou vervelend zijn als uw klasse al vol zou zitten! Op de volgende link kunt u zich inschrijven: http://www.dutchsupercross.nl/inschrijven

Voor meer informatie kunt u kijken op www.dutchsupercross.nl

 

Inschrijving Dutch Supercross Zuidbroek 2015 geopend

Ondanks dat het nu hartje zomer is en iedereen op de buitenbanen actief is, komt de Dutch Supercross in Zuidbroek steeds dichter bij. In tegenstelling tot de eerste vier edities zal het evenement dit jaar niet in het tweede weekend van november georganiseerd worden maar in het laatste weekend van oktober (30 / 31 oktober en 1 november).

De Eurohal in Zuidbroek zal drie dagen lang in het teken staan van supercross. De vrijdag staat geheel in het teken van de DMX-rijders. Op zaterdag en zondag komen de internationale klassen op het circuit.

Net zoals bij de 2014 editie van de Dutch Supercross zullen de SX1 en SX2 klasse apart rijden. Naast de SX1 en SX2 klasse komen ook de 65cc, 85cc, 125cc en de SX2 Cup op zaterdag en zondag in actie.

Rijders die voorafgaande aan het weekend op het circuit willen trainen, kunnen dit op woensdag en donderdag doen. Hoe de precieze invulling hiervan zal zijn, is op dit moment nog niet bekend maar hier zal snel duidelijkheid over worden gegeven.

De organisatie is momenteel al volop in de weer om achter de schermen alles goed te regelen. Houd de komende weken de website, facebook en twitter in de gaten om op de hoogte te blijven over de laatste ontwikkelingen van de Dutch Supercross in Zuidbroek.


Datum 2015 editie Dutch Supercross Zuidbroek een week verzet

De datum van de vijfde editie van de Dutch Supercross in Zuidbroek is verzet naar 30 en 31 oktober en 1 november. De organisatie heeft dit besluit uit realistisch oogpunt genomen aangezien er op de eerder gepubliceerde datum nog drie andere supercrossen gepland staan in Europa. Omdat de deelnemers dan uit vier wedstrijden hadden moeten kiezen, zou iedere organisatie slechts een aantal toprijders aan kunnen trekken. Dit is niet de insteek van de organisatie van de Dutch Supercross want zij hebben de laatste jaren laten zien dat ze een heel sterk internationaal deelnemersveld aan de start kunnen krijgen.

De organisatie is er trots op dat toprijders als Matt Goerke, Dennis Ullrich, Florent Richier en Valentin Teillet in Zuidbroek op het hoogste schavot hebben gestaan. De interesse van de rijders om naar Zuidbroek te komen wordt ieder jaar groter en dat is voor de organisatie een stimulans om zich te blijven verbeteren. De organisatie wil het publiek iets te bieden hebben en daarvan zijn de rijders een belangrijke factor. Mede daardoor is de beslissing genomen om de wedstrijd een week eerder te organiseren.

Het supercross circuit van Zuidbroek zorgt ieder jaar voor veel uitdaging voor de rijders. Freddy Verherstraeten heeft de baan in alle edities vakkundig aangelegd en dit zorgde ervoor dat het aanwezige publiek kon genieten van supercross op hoog niveau. Houd u van ronkende motoren, spanning en sensatie dan mag u de vijfde editie van de Dutch Supercross in Zuidbroek niet missen!