Dutch Supercross Top

 

Internationale SX specialisten vliegen door Eurohal Zuidbroek

In het laatste weekend van oktober bulderen de motocross machines weer door de Eurohal achter het Van der Valk Hotel in Zuidbroek. Alweer de 6e editie van de Dutch Supercross Zuidbroek. Een organisatie van de Stichting Motorsport Noord Nederland. Achter deze stichting staat de actieve crossclub uit Delfzijl die via wedstrijden in de manege in Winschoten nu al wat jaren met succes timmert aan het grootste SX evenement van Nederland. Al moest er dit jaar wel even geslikt worden dat een Italiaanse promotor Gelredome in Arnhem afhuurde om in de week voor de Dutch Supercross en EK Supercross te organiseren. De Delfzijlse Mister Supercross Pepijn de Haan, “Een aantal maanden geleden vroeg de KNMV of we er problemen mee hadden wanneer er een week voor ons evenement een EK zou worden georganiseerd door en Italiaanse partij “Off Road Pro Racing” in het Gelredome. Zij organiseren ook Milan en Genua, Genua valt weg i.v.m. problemen met de locatie dus hadden ze contact gezocht met het Gelredome. Wij denken in kansen en dus zien we ze niet als een concurrent. We denken zelfs dat we er ons voordeel mee kunnen doen. Dit is een heel groot evenement wat SX specialisten van over de hele wereld trekt. Wellicht blijven er een aantal rijders een weekje langer in Nederland. Daar gaan wij zeker ons best voor doen”.

Deelnemers
Over de spanning van de wedstrijden en het sterke internationale deelnemersveld heeft Zuidbroek nog nooit te klagen gehad. De organisatie heeft goede contacten met teams en rijders. Vooral de fijne samenwerkingen met de Duitse teams, die een week na Zuidbroek aantreden voor de eerste SX Cup wedstrijd in Stuttgart, en de goede contacten met rijders zorgen er ieder jaar voor dat er een sterk deelnemersveld aan de start staat. Dit neemt maanden van voorbereiding en gesprekken in beslag waarvan de uitkomst dan kort voor het evenement bekend wordt. Inmiddels zijn de eerste contracten getekend. In de zware SX1 klasse komen Dominique Thury (D- Falcon motorsports KTM), Filip Neugebauer (CZ-Monster Energie Kawasaki Pfeill Team) en Mathew Bayliss (GB-Team Haverkamp/ DWS/Klein Kromhof). Ook bij de Lites (SX2) hebben de eerste internationale rijders - Julien Lebau (F- Eggens Racing), Fabian Romero (D-Sturm Racing Motocross- shop) en Kade Walker (CAN-Team DIGA Procross) - al toegezegd. In de komende weken zullen vele namen aan de startlijst worden toegevoegd. Blijf daarvan op de hoogte via Facebook of Website.

Totaal evenement
Supercross is topsport, maar supercross is ook top amusement. Dat heeft Dutch Supercross Zuidbroek goed in de gaten. Pepijn de Haan enthousiast, “De focus in 2015 lag op het brengen van meer entertainment in de pauzes. In vergelijking met de eerdere edities is dit perfect gelukt. Dit willen we in de komende jaren uitbreiden. Het moet een leuk dagje uit worden voor het hele gezin. Om dat te realiseren moeten er vele dingen te ondernemen zijn in de hal. Ondertussen zijn voor het komende evenement de top 40 band “Face to Face” geboekt voor de vrijdagavond. Op zaterdag de “Utlopers”. Het geweldige dweilorkest uit Sneek, wat keer op keer Thialf op zijn kop zet, komt. Dj Willem bekend van o.a. de skihut in Rotterdam is het hele weekend aanwezig. Zowel op vrijdagavond als zaterdagavond is er tot in de late uurtjes een grote After Party met live muziek/DJ Willem in de speciaal voor ons gemaakte Ski Hut bruin café. Op zondag ook wel “de familiedag” genoemd is er een heuse ballonkunstenaar aanwezig, springkussens, een clown, sminkster, gratis suikerspin voor de kinderen, enz. enz. . Kortom volop activiteit voor jong en oud”. De doelstelling van de organisatie is dat het evenement gezellig moet zijn en dat zal het zeker worden. Er is helemaal geen reden om na de spannende wedstrijden naar huis te gaan. Het is feest waar je ook niet gek moet opkijken als de rijders zelfs ook even een biertje komen drinken.

Programma
Er zijn opnieuw drie wedstrijddagen waarbij de Eurohal in Zuidbroek helemaal in het teken staat van Supercross, show en amusement. Op vrijdag is er een speciale dag voor de DMX-rijders aangevuld met een demo wedstrijd waar de Inters SX. De internationale SX kanonnen zullen dan alvast een voorproefje laten zien van wat ons zaterdag en zondag te wachten staat. Die beide dagen zullen in het teken staan van het hoofdprogramma de SX1 en SX2. Er is ook ruimte voor de SX kids, de nieuwe helden van morgen. Ben je nog nooit bij de Dutch Supercross in Zuidbroek geweest, plaats dan 28, 29 en 30 oktober in je agenda en zorg dat je erbij bent.

Info
Alle informatie over de Dutch Supercross Zuidbroek is te vinden op de website www.dutchsupercross.nl en op Facebook @Dutchsupercross.

Entreeprijzen 2016
Ben je korter dan 1 meter dan mag je gratis naar binnen.
Kinderen vanaf 1 meter t/m 11 jaar: €5 euro,- (Deze zijn aan de kassa verkrijgbaar)


Vanaf 12 jaar gelden de onderstaande prijzen:
• Vrijdag: €10,- alleen deurverkoop
• Zaterdag & Zondag
Vroegboek korting tot 1 oktober €19,-; vanaf 1 okt tot 24 oktober €22,50; vanaf 24 okt. €25,-; deurverkoop: €25,-.
• Combiticket (zaterdag & zondag)
Vroegboek korting tot 1 okt. €37,50; vanaf 1 okt €40,-;deurverkoop: €40,-.

 

Superfinale zorgt voor extra spektakel bij de Dutch Supercross in Zuidbroek

De Dutch Supercross in Zuidbroek zorgt dit jaar voor extra spektakel door op zondag een heuse superfinale te organiseren. De beste zes rijders uit de SX1 en SX2 klasse zullen het in deze wedstrijd tegen elkaar op gaan nemen. De superfinale staat los van het eindklassement en zal hoogstwaarschijnlijk verreden worden over tien ronden.

Om iedereen een eerlijke kans te geven heeft de organisatie de beslissing genomen om in tegengestelde volgorde op te rijden naar het starthek. Dit betekent dat de zesde man van de SX2 klasse als eerste op mag rijden naar het starthek, gevolgd door de vijfde en zo verder.

In de voorgaande edities eindigde het supercrossweekend altijd met de finale van de SX1 klasse. Omdat de huldigingen van zowel de SX1 en SX2 klasse nooit voor een volledig publiek waren, heeft de organisatie het wedstrijdschema omgegooid waardoor de finales van de SX1 en SX2 klasse al op het midden van de dag verreden worden. Tijdens de finales van de andere klassen, kan er even gerust worden alvorens de top zes uit beide klassen zich op kan gaan stellen voor de grote superfinale.

De Dutch Supercross in Zuidbroek wordt dit jaar georganiseerd op 28, 29 en 30 oktober.

 

Vroegboekkorting op tickets voor de Dutch Supercross in Zuidbroek

In het weekend van 28,29 en 30 oktober kunt u genieten van supercross op het hoogste niveau. In dit weekend wordt voor de zesde keer de Dutch Supercross in Zuidbroek georganiseerd. Rijders van over de hele wereld komen hier aan de start en zorgen voor spannende wedstrijden. Niet alleen de wedstrijden zijn mooi om te zien maar het is een echt dagje uit want voor jong en oud is er van alles te doen.

De kaartverkoop is vanaf nu geopend. Degene die voor 1 oktober een ticket kopen kunnen genieten van een vroegboekkorting. De kortingen voor een ticket voor zaterdag, zondag of een combiticket kunnen oplopen tot 20%.

Wacht dus niet langer en profiteer van deze interessante aanbieding.

Op de volgende link komt u uit op de ticketpagina van de Dutch Supercross in Zuidbroek: http://www.dutchsupercross.nl/tickets


Inschrijving Int. Dutch Supercross

Motorcrossers kunnen zich inschrijven per 1 juli 2016 voor de grootste Supercross van de Benelux. Tijdens het weekend van 28,29 en 30 oktober 2016 staat de Eurohal in Zuidbroek weer volledig in het teken van de Supercross.

Op vrijdag rijden de regionale klasses 65 cc, 85 cc, 125 cc, SX2 en SX open. Op zaterdag en zondag rijden de startbewijshouders in de klasses 65 cc, 85 cc, 125 cc en SX2.

Inschrijven voor alle klasses kan via www.dutchsupercross.nl

 

Video intro Dutch Supercross 2016

 

 

Laatste weekend van oktober: 6e editie van de Dutch Supercross in Zuidbroek

De datum voor de zesde editie van de Dutch Supercross in Zuidbroek staat vast. De grootste internationale supercross van Nederland zal dit jaar verreden worden in het weekend van 28, 29 en 30 oktober. In de eerste vijf edities heeft de supercross telkens een mooie groei laten zien. De doelstelling voor 2016 is dan ook om dit te evenaren en te proberen nog verder door te groeien.

De focus in 2015 lag op het brengen van meer entertainment in de pauzes. In vergelijking op de eerdere edities is dit perfect gelukt en hier wil de organisatie in de komende jaren op uitbreiden. Het moet een leuk dagje uit worden voor het hele gezin en om dit te realiseren moeten er vele dingen te ondernemen zijn in de hal. De organisatie is hier nu al volop mee bezig en hierover zal richting het evenement zeker meer bekend worden.

Over de spanning van de wedstrijden en het sterke internationale deelnemersveld heeft Zuidbroek nog nooit te klagen gehad. De fijne samenwerkingen met de Duitse teams en de goede contacten met rijders zorgen er ieder jaar voor dat er een deelnemersveld met klasse aan de start komt. Wel neemt dit enige maanden van voorbereiding in beslag om dit te realiseren en daardoor zijn de eerste contacten nu alweer gelegd.

In 2016 zijn er opnieuw drie wedstrijddagen waarbij de Eurohal in Zuidbroek helemaal in het teken staat van supercross. Op vrijdag is er een speciale dag voor de DMX-rijders en op zaterdag en zondag komen de internationale klassen aan de start, met als hoogtepunt de zaterdagavond.

Ben je nog nooit bij de Dutch Supercross in Zuidbroek geweest, plaats dan 28, 29 en 30 oktober in je agenda.