Dutch Supercross Top

 

Nieuws over de Dutch Supercross 2017

U heeft een tijdje niks van ons gehoord maar dat betekent niet dat we stil hebben gezeten. We zijn trots dat we mede kunnen delen dat we weer een contract met de KNMV hebben getekend voor de komende 3 jaar. Dit jaar wordt de Dutch Supercross het eerste weekend van november verreden in de Eurohal te Zuidbroek. Omcirkel in je agenda 3, 4 en 5 november!!! Belangrijke informatie voor de deelnemers, 1 juli start de voorinschrijving.

Op de foto staan namens de Dutch Supercross: Pepijn de Haan en Sake Lemstra, namens de KNMV Rinze Bremmer.

 

Aftermovie Dutch Supercross Zuidbroek 2016

 

 

 

 

Amerikanen Mages en Martinez winnen Dutch Supercross Zuidbroek

De Amerikanen Steven Mages en Cole Martinez hebben het totaalklassement van de Dutch Supercross in Zuidbroek weten te winnen. Mages kwam uit voor het team van Gerco van der Vegt en wist op zaterdag al het totaalklassement van de SX2 klasse.

Hier voegde hij vandaag twee klinkende zeges aan toe en was dus de terechte Prince of Zuidbroek. De Duitser Stephan Buttner werd vandaag tweede met een (3-2) in de finales voor Julien Lebeau (2-3).

Mike Kras werd zesde en vierde in de manches en Jeffrey Meurs legde beslag op een achtste en zesde plaats.

In de SX1 klasse ging de winst in de finale naar de Amerikaan Ben Lamay. De Mulders Motoren KTM rijder wist zich op zaterdag niet te kwalificeren voor de finale maar stelde vandaag orde op zaken. De Duitser Dominique Thury werd tweede en Cole Martinez kwam op een derde plaats over de finish, waarmee hij de titel King of Zuidbroek veilig stelde.

Nick Kouwenberg slaagde er helaas niet in om zich te kwalificeren voor de finale.

Aan het einde van de dag namen de beste tien SX1 en SX2 rijders het tegen elkaar op in een superfinale. Charles Lefrancois wist deze wedstrijd te winnen voor Sullivan Jaulin en Julien Lebeau. Beste Nederlander werd Jeffrey Meurs op een zevende plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.

 

Charles Lefrancois verrassende winnaar eerste avond Dutch Supercross Zuidbroek

De Fransman Charles LeFrancois zorgde in de SX1 finale van de Dutch Supercross in Zuidbroek voor een verrassing. De rijder van het team dat onder leiding stond van Jan Simon ter Heide, Rondom Reclame en Tim van Houten Motorsports profiteerde van een valpartij van Jace Owen en reed onbedreigd naar de zege. De Amerikaan Cole Martinez werd tweede voor Filip Neugebauer.

Nederlander Nick Kouwenberg kwam slecht weg bij de start en moest genoegen nemen met een elfde plaats.

Kras en Meurs komen dicht bij de winst in tweede finale SX2

Jeffrey Meurs en Mike Kras hebben in de tweede finale van de SX2 klasse in Zuidbroek gestreden voor de overwinning. Meurs reed vlak voor de finish aan de leiding maar werd gepasseerd door de Amerikaan Steven Mages en werd tweede. Mike Kras finishte als vierde.

De dagzege ging naar Mages voor Stephan Buttner en Jeffrey Meurs. Luca Nijenhuis kwam in beide finales in de beginfase ten val waardoor hij goede resultaten kon vergeten.

Klik hier voor de uitslagen.

 

Kaarten gewoon aan de deur verkrijgbaar

Momenteel doen zich de geruchten voor dat er geen kaarten meer verkrijgbaar zijn voor de Dutch Supercross in Zuidbroek. Dit is niet het geval want de kaarten zijn op zaterdag en zondag gewoon aan de deur verkrijgbaar. Komt dus allen naar de Eurohal in Zuidbroek en geniet mee van mooie supercrosswedstrijden.

 

Werkzaamheden op de N33

“Dit weekend werkzaamheden N33 met volledige afsluiting vanaf Veendam. De bezoekers vanuit Hoogeveen moeten niet bij Assen de N33 nemen maar via Groningen rijden”.

http://werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl/home.aspx#/?wegnummer=N33&start=29-10-2016&eind=30-10-2016&submitted=1&obstruction_id=207315

Baanopbouw Supercross Zuidbroek in volle gang

In de Eurohal in Zuidbroek wordt momenteel hard gewerkt om het supercrosscircuit voor aankomend weekend erin te leggen. Baanbouwer Freddy Verherstraeten is een echte vakman op dit gebied en heeft er ieder jaar nog een uitdagend circuit neergelegd.

Op woensdag 26 en donderdag 27 oktober kun je op het circuit van Zuidbroek trainen onder leiding van Jan Postema. Dus ideaal om je onder professionele begeleiding voor te bereiden op de wedstrijd van aankomend weekend. De baan zal gebouwd worden van het beste zand die ja kan wensen voor een indoor circuit.

Wil je samen met je vrienden een keer de "indoor experience" beleven schrijf je dan in als groep om zo samen een gave trainingssessie te doen. Elke dag komen er drie groepen van 20 rijders in aanmerking om te trainen. De groepen worden klein gehouden, om een veilige manier indoor te kunnen trainen.

Er komt aankomend weekend een sterk internationaal deelnemersveld naar Zuidbroek. Voor de mensen die nog geen kaarten hebben gekocht, hebben we het advies om deze in de voorverkoop te kopen zodat u verzekerd bent dat u op zaterdagavond of zondag naar binnen kunt. Er is niet alleen supercross maar voor het hele gezin zijn er leuke dingen te doen. Op de website kunt onder de knop ‘’programma’’ lezen wat er allemaal te doen is.

Zes Nederlanders op jacht naar succes in de Dutch Supercross in Zuidbroek

Op 28, 29 en 30 oktober komt er een sterke internationale delegatie aan rijders naar de zesde editie van de Dutch Supercross in Zuidbroek.
Zeven Nederlanders op jacht naar succes in de Dutch Supercross in Zuidbroek (deelnemerslijst). Ook van Nederlandse zijde hebben we een grote groep aan rijders die de strijd aan willen gaan met de internationale supercross specialisten.

De titel ‘’King of Zuidbroek’’ is momenteel in handen van Nick Kouwenberg. Samen met Haverkamp Racing gaat hij alles in het werk stellen om zijn titel dit jaar te prolongeren. Kouwy is al enige tijd aan het trainen op supercrosscircuits en neemt zijn opdracht uitermate serieus. Omdat alle andere Nederlandse rijders in de SX2 klasse rijden, is de hoop in de SX1 klasse gevestigd op het startnummer #644.

In de SX2 klasse gaan we zes Nederlandse rijders in actie zien. Na een jaar van afwezigheid zal Mike Kras terug keren naar Zuidbroek om nog eens een gooi te doen naar het podium. Kras heeft weer plezier in het crossen en wist dit jaar kampioen te worden in de EMX300 klasse. Al jaren behoort Kras tot de beste Nederlandse supercrossers en heeft zeker de kwaliteiten om mee te gaan strijden voor de podiumplaatsen.

Naast Kras is ook Luca Nijenhuis weer van de partij. Vorig jaar liet Nijenhuis een hele sterke indruk achter in Zuidbroek terwijl hij toen niet tot nauwelijks op supercross had getraind. Nu heeft hij zich beter voor kunnen bereiden zodat de kersverse Duitse MX2 kampioen het Zuidbroekse publiek weer kan laten genieten van zijn rijkwaliteiten.

Een rijder waar we ook rekening mee moeten houden is Jeffrey Meurs. De laatste jaren was Meurs actief in de SX1 klasse en heeft veel supercrossen in Duitsland gereden. Voor Zuidbroek stapt hij terug op een SX2 machine, die lichter en wendbaarder is. Dit zal er ongetwijfeld voor zorgen dat Meurs fanatiek te werk kan gaan en net als Kras en Nijenhuis mee kan gaan doen voor de hoge klasseringen.

Een rijder die zich de laatste jaren meer heeft toegelegd op het rijden van supercrossen is Bram van den Hoek. Vorig jaar zag hij zijn supercrossdroom in rook op gaan omdat hij vlak voor het winterseizoen zijn sleutelbeen brak. Nu is hij terug met nieuwe motivatie en zal er alles aan doen om in Zuidbroek een positief begin te maken van het supercross seizoen.

Dani de Vries rijdt in Zuidbroek een soort van thuiswedstrijd. De Vries rijdt voor een Duits team en is de laatste weken fanatiek met oud Nederlands Kampioen Supercross, Marco Stallmann. De extra tips van Stallmann zouden ervoor kunnen zorgen dat de Vries voor eigen publiek mooie dingen kan laten zien in Zuidbroek.

Bekijk hieronder de deelnemerslijsten:


Een nieuw team betreed de arena bij de Dutch Supercross in Zuidbroek

Tijdens de Dutch Supercross in Zuidbroek zal een nieuw team de arena betreden: JSR/Rondom/TvH Racing team. Dit drietal is al jaren zo enthousiast over de Dutch Supercross in Zuidbroek dat ze besloten hebben om zelf een team op te zetten. Hierin zijn ze goed geslaagd!

De drie mannen achter dit team in combinatie met Johannes Bikes (Jan Deitenbach) zijn Jan Simon Heida, Rondom Reclame en Tim van Houten Motorsports. Laatstgenoemde loopt al jaren mee in de cross en heeft de afgelopen jaren gesleuteld voor het Eggens Racing team en Raivo Dankers maar heeft eind vorig jaar besloten om voor zichzelf te gaan werken.

Het team komt met twee SX1-rijders en een SX2-rijder aan de start. 1 van de rijders waarmee ze aan de start komen is de Amerikaan Jesse Wentland die dit jaar in het East Coast Lites Supercross Kampioenschap een hele sterke indruk achter liet. Verschillende keren wist hij de fabrieksrijders te verslaan en scoorde een aantal top tien plaatsen.

Naast Wentland maken de Fransman Charles Lefrancois en Paul Haberland deel uit van het team. Lefrancois komt uit in de SX1 klasse en Haberland start in de SX2 klasse.

Zoals u ziet wordt het deelnemersveld voor de Dutch Supercross in Zuidbroek steeds zeker en kunt u spannende wedstrijden verwachten!

 

Pol Motors ook met drie SX1 rijders aan de start in SX Zuidbroek

Pol Motors uit Harkema komt in het weekend van 28, 29 en 30 oktober met maar liefst vier rijders aan de start in de Dutch Supercross in Zuidbroek. In eerste instantie zou alleen Mike Kras de kleuren van Pol Motors hooghouden maar op de startlijst staan nu nog drie andere snelle inters die van start gaan in de SX1 klasse.

De Amerikaan Devin Harriman komt terug naar Zuidbroek. Vorig jaar reed hij voor het eerst in de Eurohal en wist in de finale op zondag achtste te worden. Met een jaar extra aan ervaring zal hij dit jaar ongetwijfeld nog sterker voor de dag komen op zijn Compact Rent/Pol Motors Suzuki.

Naast Harriman start Ludovic Macler op Suzuki in de SX1 klasse in Zuidbroek. Macler is al enkele jaren in de Nederlandse supercrossen te zien en verbaasde begin dit jaar vriend en vijand tijdens de supercross in Goes door in de finale ronde na ronde aan de leiding te rijden. Macler haalde het tot op het podium en bewees hiermee dat er zeker rekening met hem moet worden gehouden wanneer hij een goede start pakt. Dat hij in vorm is liet hij het afgelopen weekend zien door in de supercross in Polen vijfde te worden.

De derde en laatste man van Pol Motors in de SX1 klasse is Guillaume Fegli. De Fransman start op een Husqvarna en heeft veel ervaring op het rijden van supercrossen.

Met deze sterke delegatie aan rijders komt Pol Motors de arena van Zuidbroek binnen om zijn huid duur te verkopen.

 

Jeffrey Meurs voor het Peter Mulder JR Husqvarna team van start in de SX2 klasse in Zuidbroek

Jeffrey Meurs zal in het weekend van 28, 29 en 30 oktober voor het Peter Mulder JR Husqvarna team van start gaan in de Dutch Supercross in Zuidbroek. Meurs was de afgelopen paar seizoenen actief in de SX1 klasse maar zal voor de supercross in Zuidbroek terug stappen naar de SX2 klasse. Op een door Peter Mulder beschikbaar gestelde Husqvarna FC250 van Pol Motors zal Meurs de strijd aan gaan met de jonge, fanatieke SX2-rijders.

Meurs heeft jarenlang in de SX2 klasse gereden en heeft daar ook zijn bijnaam ‘’No Meursie’’ aan te danken. Zijn agressieve rijstijl op een SX2 machine is een genot om naar te kijken en het Nederlandse publiek heeft hiermee naast Mike Kras, Dani de Vries, Luca Nijenhuis, Jessy Neeleman en Bram van den Hoek nog een extra Nederlander om voor te juichen.

Meurs is niet de enige rijder van het team want Peter Mulder pakt groots uit in Zuidbroek. Naast Meurs heeft hij ook de Amerikaan Ryan Breece gecontracteerd, die net als Meurs aan de start komt in de SX2 klasse. Vele rijders zijn aan elkaar gewaagd in de SX2 klasse en dit zal zeker voor spanning en sensatie gaan zorgen.

Ook Damien van Erkelens maakt deel uit van het team van Peter Mulder. Hij komt aan de start in de SX2 Cup klasse en zal het beste van zichzelf willen laten zien in de Eurohal in Zuidbroek.

Marcus Lee Soper en het Promax Racing SX&MX team in vorm naar Dutch Supercross Zuidbroek

Promax Racing en SX&MX hebben de handen in elkaar geslagen en komen ook dit jaar met een team aan de start bij de Dutch Supercross in Zuidbroek. Deze twee supercrossliefhebbers hebben vier rijders weten te contracteren waarmee ze op jacht gaan naar succes.

Marcus Lee Soper is 1 van de rijders waarmee het team aan de start komt. Soper heeft deze winter de overstap gemaakt naar de SX1 klasse en is de laatste jaren uitgegroeid tot een echte supercross specialist.

Gisteravond liet Soper een sterke indruk achter in de internationale supercross in Polen. In de tijdtraining wist hij hier voor de snelle Fransman Thomas Ramette de snelste tijd neer te zetten. Met een vierde plaats kwalificeerde hij zich rechtstreeks voor de finale maar helaas kreeg hij hierin een tegenslag te verwerken. Bij de start kwam hij in aanraking met Chris Bayliss en dit zorgde ervoor dat zijn voorrem beschadigde waardoor hij niet verder kwam dan een twaalfde plaats. Ondanks deze tegenslag is Soper in een goede vorm en is er klaar voor om in de Nederlandse supercrossen mooie dingen te laten zien.

Naast Soper komt het team met nog twee rijders aan de start in de SX1 klasse: Frederik Goul Jensen (Denemarken) en Christopher Thies (USA). Ook voor de SX2 klasse is er een Amerikaan gecontracteerd en dit is Bryan Spencer.

Naast de Dutch Supercross in Zuidbroek zal het team ook aan de start komen in de supercross in Arnhem. De Dutch Supercross in Zuidbroek wordt verreden in het weekend van 28, 29 en 30 oktober.


Mulders Motoren contracteert Amerikaan Ben Lamay voor Dutch Supercross Zuidbroek

Het bedrijf Mulders Motoren is gelegen op een steenworp afstand van de Eurohal in Zuidbroek, waar in het weekend van 28,29 en 30 oktober een grote internationale supercross wordt verreden. Vorig jaar kwam Mulders Motoren hier met de Amerikaan Kyle Partridge aan de start en wisten met hem op zaterdag te winnen.

Dit jaar komt Mulders Motoren opnieuw met een sterk team naar Zuidbroek. Ze hebben de Amerikaan Ben Lamay weten te contracteren. Lamay wist in 2015 sterk twaalfde te worden in het Amerikaans Supercross Kampioenschap 450. Dit jaar was hij actief in het Amerikaans Arenacross Kampioenschap en de outdoor nationals. Lamay zal in Zuidbroek aantreden op een KTM 450F met startnummer 426!

Naast Lamay heeft Mulders Motoren nog twee snelle Fransen aangenomen voor deze thuiswedstrijd. Jason Clermont en Loic Rombaut. Clermont kwam vorig jaar sterk voor de dag en werd tweede in het eindklassement. Op zijn vertrouwde Honda CRF-450 zal hij ook dit jaar een gooi doen naar het podium. Ditzelfde geldt voor Loic Rombaut, die ook zeker een flink partijtje kan supercrossen.

Castrol Power 1 Moto Web team met drie USA Supercross rijders naar Zuidbroek

Het Castrol Power 1 Suzuki Moto Web team is een jaarlijks terugkerend team in de Dutch Supercross in Zuidbroek. Met haar sterkste rijders komt het team ieder jaar naar Nederland om een gooi te doen naar de zege. Gelijk bij de eerst editie wisten ze hierin te slagen met de Amerikaan Matt Goerke.

Dit jaar komt het team met maar liefst drie rijders uit de Amerikaanse supercross en een Canadees naar Zuidbroek. Cole Martinez is 1 van de Amerikanen die in Zuidbroek iets moois wil laten zien. Martinez rijdt al verschillende jaren in het Amerikaans Lites Supercross Kampioenschap en gaat deze winter voor het Castrol Power 1 Suzuki Moto Web team de Duitse ADAC supercross rijden. Hij gaat in Zuidbroek samen met zijn landgenoot Brendan Sipple van start in de SX1 klasse.

Ook in de SX2 klasse komt het Castrol Power 1 Suzuki Moto Web team met twee rijders aan de start. De Canadees Kade Walker rijdt al verschillende seizoenen in het Duits ADAC Supercross Kampioenschap en is hier geregeld op het podium te vinden in de SX2 klasse. Walker zal de strijd met o.a. Mike Kras en Chris Bayliss aangaan waardoor we zeker vuurwerk kunnen verwachten.

Greadie Featherstone maakt de line up van het team compleet. Featherstone rijdt ook in de Amerikaanse supercrossen en zal zijn huid duur willen verkopen om zo ook in Europa naam te maken!

De Dutch Supercross in Zuidbroek wordt verreden in het weekend van 28, 29 en 30 oktober.

 

Monster Energy Pfeil Kawasaki team versterkt het deelnemersveld bij de Dutch Supercross in Zuidbroek

Nog vier weken en dan gaan alle remmen los bij de Dutch Supercross in Zuidbroek. Zoals ieder jaar kunt u hier genieten van mooie supercrosswedstrijden waarbij vele internationale toppers aan de start verschijnen.

Door de jaren heen is het evenement meer een dagje uit geworden en zijn er naast de supercrosswedstrijden vele andere dingen te doen om het tot een onvergetelijke dag te maken. Als extra heeft de organisatie voor deze editie besloten om het weekend op zondag af te sluiten met een superfinale waarin de beste zes SX2-rijders het op gaan nemen tegen de beste zes SX1-rijders. Dit gaat zeker voor vuurwerk zorgen!

In de voorgaande weken konden we al melden dat Haverkamp Racing, Pol Motors Husqvarna en het van der Vegt/Gremmer Constructie Kawasaki team met een sterke delegatie aan rijders naar Zuidbroek komen:

-Nick Kouwenberg (SX1)
-Jace Owen (SX1)
-Matthew Bayliss (SX1)
-Jack Brunell (SX1)
-Chris Bayliss (SX2)
-Mike Kras (SX2)

Aan dit rijtje van namen kunnen we nu ook het Monster Energy Pfeil Kawasaki team toevoegen. Op dit moment komen zij met maar liefst vijf rijders naar Zuidbroek waaronder de twee sterke SX1-rijders Filip Neugebauer en de Brit Paul Coates. Ook in de SX2 klasse is het Monster Energy Pfeil Kawasaki team sterk vertegenwoordigd met Luca Nijenhuis en Stephan Buttner. Nijenhuis zorgde vorig jaar voor een verrassing door met een hele beperkte voorbereiding vooraan mee te doen in Zuidbroek. We hebben hem nu al een aantal keren op een supercrosscircuit aan het werk gezien in de laatste weken en we gaan er dan ook vanuit dat we ook dit jaar weer kunnen genieten van de vloeiende rijstijl van de crosser uit Heerde. Zijn teammaat Stephan Buttner wist begin dit jaar bij de sterke ADAC Supercross in Dortmund een heat te winnen en zal dus ook in Zuidbroek voor niets anders gaan dan het podium.

Ook in de 85cc is het Monster Energy Pfeil Kawasaki team actief in Zuidbroek. Ze komen aan de start met de talentvolle Nikita Kucherov, die een aantal jaren geleden al eens de Europese titel in de 65cc klasse wist te veroveren.

De Dutch Supercross in Zuidbroek wordt dit jaar verreden op 28, 29 en 30 oktober.

 

EMX300 Kampioen Mike Kras van start in de Dutch Supercross in Zuidbroek

Mike Kras is niet meer zo fanatiek als dat hij een aantal jaren geleden was maar behoort nog steeds tot 1 van de meest technische rijders die Nederland heeft. Hij maakte dit jaar een ijzersterk seizoen door en wist kampioen te worden in de EMX300 klasse. Kras heeft weer zin in de supercrossen en heeft zijn deelname aan de Dutch Supercross in Zuidbroek toegezegd.

Mike heeft alleen in 2015 niet meegedaan in Zuidbroek. Verder was hij er tijdens alle edities bij en wist in 2014 een avond van de SX2 klasse te winnen. Ook dit jaar zal hij in de SX2 klasse aan de start komen en zal dit doen op een door Pol Motors geprepareerde Husqvarna.

Kras neemt de Dutch Supercross in Zuidbroek serieus want samen met zijn team heeft hij verschillende keren getraind op supercross om de Husqvarna helemaal naar zijn wensen af te stellen.

De Dutch Supercross in Zuidbroek wordt verreden in het weekend van 28, 29 en 30 oktober.

Haverkamp Racing gaat voor titelprolongatie bij de Dutch Supercross in Zuidbroek

De overwinning van Nick Kouwenberg en Haverkamp Racing bij de Dutch Supercross in Zuidbroek van vorig jaar staat ons nog in het geheugen gegrift. Nick Kouwenberg zorgde ervoor dat de handen van het Zuidbroekse publiek op elkaar kwamen en scoorde na twee holeshots de meeste punten! Hiermee werd Kouwenberg de eerste Nederlandse winnaar in de SX1 klasse in Zuidbroek.

Haverkamp Racing heeft voor dit jaar met dank aan Klein Kromhof houtvezels , DWS Decals, Boensma automaterialen en gasveren, RK Trading en Scania trucks een nog sterker team geformeerd. Naast Kouwenberg zal de snelle Amerikaan Jace Owen aan de start komen in de SX1 klasse. Owen won vorig jaar al een finale in Zuidbroek en liet ook zijn potentieel zien in de Duitse ADAC Supercross Series. Verschillende keren stond hij op het podium en werkte een ijzersterk kampioenschap af. Met deze twee kanonnen in de SX1 klasse heeft Haverkamp Racing genoeg kwaliteiten in huis om mee te strijden voor het podium!

Ook in de SX2 klasse is Haverkamp Racing dit jaar van de partij Chris Bayliss. De gebroeders Chris en Matthew Bayliss uit Engeland maken het team compleet in Zuidbroek. Beiden weten de weg op een supercrosscircuit en Matthew streed vorig jaar lange tijd mee voor de Duitse ADAC supercrosstitel in de SX2 klasse. Met de gebroeders Bayliss heeft Haverkamp Racing nog twee hete ijzers in het vuur met Matthew in de SX1 klasse en Chris in de SX2 klasse.


Dutch Supercross Zuidbroek presenteert uitdagend circuit

Nog slechts vier weken te gaan want dan is het weer tijd voor de grote internationale Supercross in Zuidbroek. In het weekend van 28, 29 en 30 oktober komen hier nationale en internationale toppers aan de start om te strijden voor de titel King of Zuidbroek. De titel is op dit moment in handen van de Nederlander Nick Kouwenberg en die zal zeker en vast zijn huid zo duur mogelijk verkopen dit jaar.

Baanontwerper Freddy Verherstraeten heeft dagen achter de tekentafel gezeten om er zoals altijd een uitdagend circuit neer te leggen. Zoals u op de tekening kunt zien, zitten er maar weinig rust momenten in het circuit waardoor er veel van de conditie zal worden gevraagd. In de week voor de wedstrijd wordt het circuit erin gelegd en zal op de dagen voorafgaande aan het evenement tot in de puntjes worden onderhouden om de rijders op de wedstrijddagen een goed circuit te kunnen bieden.

Tot en met zaterdag 1 oktober kunt u nog profiteren van een interessante korting op de entreekaarten voor zaterdag en zondag. De kaartverkoop is vanaf nu geopend. De kortingen voor een ticket voor zaterdag, zondag of een combiticket kunnen oplopen tot 20%.

Het gaat weer een groot feest worden waarbij er in de Eurohal veel meer te doen is dan alleen maar Supercross.

 

Internationale SX specialisten vliegen door Eurohal Zuidbroek

In het laatste weekend van oktober bulderen de motocross machines weer door de Eurohal achter het Van der Valk Hotel in Zuidbroek. Alweer de 6e editie van de Dutch Supercross Zuidbroek. Een organisatie van de Stichting Motorsport Noord Nederland. Achter deze stichting staat de actieve crossclub uit Delfzijl die via wedstrijden in de manege in Winschoten nu al wat jaren met succes timmert aan het grootste SX evenement van Nederland. Al moest er dit jaar wel even geslikt worden dat een Italiaanse promotor Gelredome in Arnhem afhuurde om in de week voor de Dutch Supercross en EK Supercross te organiseren. De Delfzijlse Mister Supercross Pepijn de Haan, “Een aantal maanden geleden vroeg de KNMV of we er problemen mee hadden wanneer er een week voor ons evenement een EK zou worden georganiseerd door en Italiaanse partij “Off Road Pro Racing” in het Gelredome. Zij organiseren ook Milan en Genua, Genua valt weg i.v.m. problemen met de locatie dus hadden ze contact gezocht met het Gelredome. Wij denken in kansen en dus zien we ze niet als een concurrent. We denken zelfs dat we er ons voordeel mee kunnen doen. Dit is een heel groot evenement wat SX specialisten van over de hele wereld trekt. Wellicht blijven er een aantal rijders een weekje langer in Nederland. Daar gaan wij zeker ons best voor doen”.

Deelnemers
Over de spanning van de wedstrijden en het sterke internationale deelnemersveld heeft Zuidbroek nog nooit te klagen gehad. De organisatie heeft goede contacten met teams en rijders. Vooral de fijne samenwerkingen met de Duitse teams, die een week na Zuidbroek aantreden voor de eerste SX Cup wedstrijd in Stuttgart, en de goede contacten met rijders zorgen er ieder jaar voor dat er een sterk deelnemersveld aan de start staat. Dit neemt maanden van voorbereiding en gesprekken in beslag waarvan de uitkomst dan kort voor het evenement bekend wordt. Inmiddels zijn de eerste contracten getekend. In de zware SX1 klasse komen Dominique Thury (D- Falcon motorsports KTM), Filip Neugebauer (CZ-Monster Energie Kawasaki Pfeill Team) en Mathew Bayliss (GB-Team Haverkamp/ DWS/Klein Kromhof). Ook bij de Lites (SX2) hebben de eerste internationale rijders - Julien Lebau (F- Eggens Racing), Fabian Romero (D-Sturm Racing Motocross- shop) en Kade Walker (CAN-Team DIGA Procross) - al toegezegd. In de komende weken zullen vele namen aan de startlijst worden toegevoegd. Blijf daarvan op de hoogte via Facebook of Website.

Totaal evenement
Supercross is topsport, maar supercross is ook top amusement. Dat heeft Dutch Supercross Zuidbroek goed in de gaten. Pepijn de Haan enthousiast, “De focus in 2015 lag op het brengen van meer entertainment in de pauzes. In vergelijking met de eerdere edities is dit perfect gelukt. Dit willen we in de komende jaren uitbreiden. Het moet een leuk dagje uit worden voor het hele gezin. Om dat te realiseren moeten er vele dingen te ondernemen zijn in de hal. Ondertussen zijn voor het komende evenement de top 40 band “Face to Face” geboekt voor de vrijdagavond. Op zaterdag de “Utlopers”. Het geweldige dweilorkest uit Sneek, wat keer op keer Thialf op zijn kop zet, komt. Dj Willem bekend van o.a. de skihut in Rotterdam is het hele weekend aanwezig. Zowel op vrijdagavond als zaterdagavond is er tot in de late uurtjes een grote After Party met live muziek/DJ Willem in de speciaal voor ons gemaakte Ski Hut bruin café. Op zondag ook wel “de familiedag” genoemd is er een heuse ballonkunstenaar aanwezig, springkussens, een clown, sminkster, gratis suikerspin voor de kinderen, enz. enz. . Kortom volop activiteit voor jong en oud”. De doelstelling van de organisatie is dat het evenement gezellig moet zijn en dat zal het zeker worden. Er is helemaal geen reden om na de spannende wedstrijden naar huis te gaan. Het is feest waar je ook niet gek moet opkijken als de rijders zelfs ook even een biertje komen drinken.

Programma
Er zijn opnieuw drie wedstrijddagen waarbij de Eurohal in Zuidbroek helemaal in het teken staat van Supercross, show en amusement. Op vrijdag is er een speciale dag voor de DMX-rijders aangevuld met een demo wedstrijd waar de Inters SX. De internationale SX kanonnen zullen dan alvast een voorproefje laten zien van wat ons zaterdag en zondag te wachten staat. Die beide dagen zullen in het teken staan van het hoofdprogramma de SX1 en SX2. Er is ook ruimte voor de SX kids, de nieuwe helden van morgen. Ben je nog nooit bij de Dutch Supercross in Zuidbroek geweest, plaats dan 28, 29 en 30 oktober in je agenda en zorg dat je erbij bent.

Info
Alle informatie over de Dutch Supercross Zuidbroek is te vinden op de website www.dutchsupercross.nl en op Facebook @Dutchsupercross.

Entreeprijzen 2016
Ben je korter dan 1 meter dan mag je gratis naar binnen.
Kinderen vanaf 1 meter t/m 11 jaar: €5 euro,- (Deze zijn aan de kassa verkrijgbaar)


Vanaf 12 jaar gelden de onderstaande prijzen:
• Vrijdag: €10,- alleen deurverkoop
• Zaterdag & Zondag
Vroegboek korting tot 1 oktober €19,-; vanaf 1 okt tot 24 oktober €22,50; vanaf 24 okt. €25,-; deurverkoop: €25,-.
• Combiticket (zaterdag & zondag)
Vroegboek korting tot 1 okt. €37,50; vanaf 1 okt €40,-;deurverkoop: €40,-.

 

Superfinale zorgt voor extra spektakel bij de Dutch Supercross in Zuidbroek

De Dutch Supercross in Zuidbroek zorgt dit jaar voor extra spektakel door op zondag een heuse superfinale te organiseren. De beste zes rijders uit de SX1 en SX2 klasse zullen het in deze wedstrijd tegen elkaar op gaan nemen. De superfinale staat los van het eindklassement en zal hoogstwaarschijnlijk verreden worden over tien ronden.

Om iedereen een eerlijke kans te geven heeft de organisatie de beslissing genomen om in tegengestelde volgorde op te rijden naar het starthek. Dit betekent dat de zesde man van de SX2 klasse als eerste op mag rijden naar het starthek, gevolgd door de vijfde en zo verder.

In de voorgaande edities eindigde het supercrossweekend altijd met de finale van de SX1 klasse. Omdat de huldigingen van zowel de SX1 en SX2 klasse nooit voor een volledig publiek waren, heeft de organisatie het wedstrijdschema omgegooid waardoor de finales van de SX1 en SX2 klasse al op het midden van de dag verreden worden. Tijdens de finales van de andere klassen, kan er even gerust worden alvorens de top zes uit beide klassen zich op kan gaan stellen voor de grote superfinale.

De Dutch Supercross in Zuidbroek wordt dit jaar georganiseerd op 28, 29 en 30 oktober.

 

Vroegboekkorting op tickets voor de Dutch Supercross in Zuidbroek

In het weekend van 28,29 en 30 oktober kunt u genieten van supercross op het hoogste niveau. In dit weekend wordt voor de zesde keer de Dutch Supercross in Zuidbroek georganiseerd. Rijders van over de hele wereld komen hier aan de start en zorgen voor spannende wedstrijden. Niet alleen de wedstrijden zijn mooi om te zien maar het is een echt dagje uit want voor jong en oud is er van alles te doen.

De kaartverkoop is vanaf nu geopend. Degene die voor 1 oktober een ticket kopen kunnen genieten van een vroegboekkorting. De kortingen voor een ticket voor zaterdag, zondag of een combiticket kunnen oplopen tot 20%.

Wacht dus niet langer en profiteer van deze interessante aanbieding.

Op de volgende link komt u uit op de ticketpagina van de Dutch Supercross in Zuidbroek: http://www.dutchsupercross.nl/tickets


Inschrijving Int. Dutch Supercross

Motorcrossers kunnen zich inschrijven per 1 juli 2016 voor de grootste Supercross van de Benelux. Tijdens het weekend van 28,29 en 30 oktober 2016 staat de Eurohal in Zuidbroek weer volledig in het teken van de Supercross.

Op vrijdag rijden de regionale klasses 65 cc, 85 cc, 125 cc, SX2 en SX open. Op zaterdag en zondag rijden de startbewijshouders in de klasses 65 cc, 85 cc, 125 cc en SX2.

Inschrijven voor alle klasses kan via www.dutchsupercross.nl

 

Video intro Dutch Supercross 2016

 

 

Laatste weekend van oktober: 6e editie van de Dutch Supercross in Zuidbroek

De datum voor de zesde editie van de Dutch Supercross in Zuidbroek staat vast. De grootste internationale supercross van Nederland zal dit jaar verreden worden in het weekend van 28, 29 en 30 oktober. In de eerste vijf edities heeft de supercross telkens een mooie groei laten zien. De doelstelling voor 2016 is dan ook om dit te evenaren en te proberen nog verder door te groeien.

De focus in 2015 lag op het brengen van meer entertainment in de pauzes. In vergelijking op de eerdere edities is dit perfect gelukt en hier wil de organisatie in de komende jaren op uitbreiden. Het moet een leuk dagje uit worden voor het hele gezin en om dit te realiseren moeten er vele dingen te ondernemen zijn in de hal. De organisatie is hier nu al volop mee bezig en hierover zal richting het evenement zeker meer bekend worden.

Over de spanning van de wedstrijden en het sterke internationale deelnemersveld heeft Zuidbroek nog nooit te klagen gehad. De fijne samenwerkingen met de Duitse teams en de goede contacten met rijders zorgen er ieder jaar voor dat er een deelnemersveld met klasse aan de start komt. Wel neemt dit enige maanden van voorbereiding in beslag om dit te realiseren en daardoor zijn de eerste contacten nu alweer gelegd.

In 2016 zijn er opnieuw drie wedstrijddagen waarbij de Eurohal in Zuidbroek helemaal in het teken staat van supercross. Op vrijdag is er een speciale dag voor de DMX-rijders en op zaterdag en zondag komen de internationale klassen aan de start, met als hoogtepunt de zaterdagavond.

Ben je nog nooit bij de Dutch Supercross in Zuidbroek geweest, plaats dan 28, 29 en 30 oktober in je agenda.