Dutch Supercross Top

 

Laatste weekend van oktober: 6e editie van de Dutch Supercross in Zuidbroek

De datum voor de zesde editie van de Dutch Supercross in Zuidbroek staat vast. De grootste internationale supercross van Nederland zal dit jaar verreden worden in het weekend van 28, 29 en 30 oktober. In de eerste vijf edities heeft de supercross telkens een mooie groei laten zien. De doelstelling voor 2016 is dan ook om dit te evenaren en te proberen nog verder door te groeien.

De focus in 2015 lag op het brengen van meer entertainment in de pauzes. In vergelijking op de eerdere edities is dit perfect gelukt en hier wil de organisatie in de komende jaren op uitbreiden. Het moet een leuk dagje uit worden voor het hele gezin en om dit te realiseren moeten er vele dingen te ondernemen zijn in de hal. De organisatie is hier nu al volop mee bezig en hierover zal richting het evenement zeker meer bekend worden.

Over de spanning van de wedstrijden en het sterke internationale deelnemersveld heeft Zuidbroek nog nooit te klagen gehad. De fijne samenwerkingen met de Duitse teams en de goede contacten met rijders zorgen er ieder jaar voor dat er een deelnemersveld met klasse aan de start komt. Wel neemt dit enige maanden van voorbereiding in beslag om dit te realiseren en daardoor zijn de eerste contacten nu alweer gelegd.

In 2016 zijn er opnieuw drie wedstrijddagen waarbij de Eurohal in Zuidbroek helemaal in het teken staat van supercross. Op vrijdag is er een speciale dag voor de DMX-rijders en op zaterdag en zondag komen de internationale klassen aan de start, met als hoogtepunt de zaterdagavond.

Ben je nog nooit bij de Dutch Supercross in Zuidbroek geweest, plaats dan 28, 29 en 30 oktober in je agenda.