Amerikanen Mages en Martinez winnen Dutch Supercross Zuidbroek

De Amerikanen Steven Mages en Cole Martinez hebben het totaalklassement van de Dutch Supercross in Zuidbroek weten te winnen. Mages kwam uit voor het team van Gerco van der Vegt en wist op zaterdag al het totaalklassement van de SX2 klasse.

Hier voegde hij vandaag twee klinkende zeges aan toe en was dus de terechte Prince of Zuidbroek. De Duitser Stephan Buttner werd vandaag tweede met een (3-2) in de finales voor Julien Lebeau (2-3).

Mike Kras werd zesde en vierde in de manches en Jeffrey Meurs legde beslag op een achtste en zesde plaats.

In de SX1 klasse ging de winst in de finale naar de Amerikaan Ben Lamay. De Mulders Motoren KTM rijder wist zich op zaterdag niet te kwalificeren voor de finale maar stelde vandaag orde op zaken. De Duitser Dominique Thury werd tweede en Cole Martinez kwam op een derde plaats over de finish, waarmee hij de titel King of Zuidbroek veilig stelde.

Nick Kouwenberg slaagde er helaas niet in om zich te kwalificeren voor de finale.

Aan het einde van de dag namen de beste tien SX1 en SX2 rijders het tegen elkaar op in een superfinale. Charles Lefrancois wist deze wedstrijd te winnen voor Sullivan Jaulin en Julien Lebeau. Beste Nederlander werd Jeffrey Meurs op een zevende plaats.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search