Super sterk deelnemersveld voor Dutch Supercross Zuidbroek

South Pants, want hoe vertaal je anders Zuidbroek in het Engels.

10 Amerikaanse supercrossers waaronder de winnaar van vorig jaar Cole Martinez, Team Castrol Power 1 Suzuki Moto-Base, hebben hun vliegtickets geboekt naar Zuidbroek voor de openingswedstrijd van het 2017/2018 Internationale Europese Supercross seizoen. Deze winter zullen de stadions in vele grote steden weer uit hun voegen barsten met enthousiaste SX-fans die genieten van de altijd spannende supercross wedstrijden en freestyle acts. Supercross – lekker comfortabel vanaf te tribune in een droog, warm en gezellig decor, met vrienden, biertje en chips erbij – heeft toch wel iets aparts. Show en entertainment. Korte, overzichtelijke wedstrijden. De besten gaan door naar de finale. De nummers 1, 2 en 3 in de finale staan op het podium, helder en duidelijk! Niet ingewikkeld rekenen. Dat is wat supercross voor het publiek zo aantrekkelijk maakt. In Amerika zitten de stadions vol met 85.000 toeschouwers en zijn de kaartjes maanden vooraf al uitverkocht. Ook in de ons omringende landen is de sport razend populair. DutchSupercross brengt dit spektakel in Nederland. Op 3,4 en 5 november is de Eurohal, achter het bekende Van der Valk Hotel in Zuidbroek, omgetoverd tot een Arenacross paleis, een supercross stadion op Amerikaanse leest. Voor de 7e keer alweer onder de bezielende leiding van Pepijn de Haan en Sake Lemstra. Lemstra is verantwoordelijk voor het deelnemersveld. Om de goede rijders naar Zuidbroek te lokken volgt hij de scene en onderhoudt hij het hele jaar door contact met de teams en de rijders. Dat, samen met het feit dat Zuidbroek juist één week eerder is dan de start van de prestigieuze Duitse SX Cup Series in Stuttgart, maakt het onwaarschijnlijke mogelijk. Alle grote namen uit de internationale SX wereld, die de komende maanden langs plaatsen als Parijs, Stuttgart, Genéve en Londen trekken, zijn in het eerste weekend van november in Zuidbroek, uniek! Ruim 60 deelnemers uit 16 landen starten in de internationale SX1 en SX2 klassen. Naast de Amerikanen ook rijders uit Canada, Australië, Nieuw Zeeland en natuurlijk de Europese landen. Ook een sterkte Nederlandse delegatie en dan vooral in de SX2 klasse. Bram van den Hoek, Micha Boy de Waal en Dani de Vries toonden vorig jaar al hun klasse en zouden zomaar een door kunnen breken. Jeffrey Meurs is ervaren en rijdt al jaren supercrosses waaronder in Duitsland. Wesley Mars, een jonge gast uit Haaksbergen die veel investeert in zijn MX carrière. De jonge Mars trainde onder de ervaren ex-GP rijder Kurt Nicoll in Amerika. Hij reed dit voorjaar een aantal wedstrijden voor het Amerikaanse Outdoor National 250 kampioenschap en maakte dit seizoen als 17-jarige zijn debuut in het GP’s tijdens wedstrijd in Assen. Een Nederlandse winnaar in de SX2 zou geweldig zijn. De SX1, de koningsklasse van de supercross, is zeer sterk internationaal bezet. Marcus Lee Soper, van geboorte Engelsman maar al jaren woonachtig in Nederland, zal de nationale eer verdedigen. Lemstra: “Wij zijn trots dat wij zo’n groot en sterk deelnemersveld kunnen presenteren. Uniek is dat de toprijders uit de Amerikaanse Areacross Series naar Zuidbroek komen. De Fransman Florent Richier, in 2013 nog winnaar hier, is er opnieuw bij. En natuurlijk niet te vergeten Cole Martinez, winnaar SX1 vorig jaar, die erop gebrand is zijn titel te verdedigen”. Pepijn de Haan:

“Baandesigner Freddy Verhaerstraten heeft opnieuw een prachtig parcours uitgetekend. Dit jaar gebruiken wij, net als bij de MXGP en de Monster Energy Cup, ook een start rooster die door Gremmer Constructie is gemaakt. Het publiek zal tijdens de wedstrijd beter geïnformeerd worden via de grote TV-schermen die beter zichtbaar in de hal gehangen zullen worden. Wij zijn er klaar voor en kijken uit naar een mooi weekend”.

Programma
Tijdens de drie wedstrijddagen is er veel te doen in de Eurohal. De vrijdag is voor de breedtesport. Mooi dat de organisatoren van de Dutch Supercross hier ruimte voor scheppen om lokale en regionale rijders de gelegenheid te bieden om te proeven van het supercross. Voor hen is deze wedstrijd een hoogtepunt in het jaar. De Inters SX1 en SX2 zullen op deze dag demonstraties rijden en een voorproefje geven van wat er op zaterdag en zondag te wachten staat. Die twee dagen staan de internationale wedstrijden in de klassen SX65, SX85, SX125, SX2 en SX1 op het programma. Naast de wedstrijden is er veel show en amusement. De races worden aan elkaar gepraat door het ervaren duo “Kiske en Leon” die alles weten van de motorcrossers. DJ Willem zorgt voor de opzwepende muziek en om de stemming er nog meer in te brengen. Na de wedstrijden is er een after-party, kijk niet vreemd op als de supercrossers ook even een pilsje komen halen en contact zoeken met hun fans. Crossy de mascotte van de Dutch Supercross en de Monster Energy dames zijn aanwezig. Altijd leuk voor een selfie! Ben je nog nooit bij de Dutch Supercross in Zuidbroek geweest dan nu best eens doen; 3, 4 en 5 november Eurohal Zuidbroek.

Info en tickets
Alle informatie over de Dutch Supercross Zuidbroek is te vinden op de website www.dutchsupercross.test.motocrossplanet.nl en op Facebook @Dutchsupercross. Wil je verzekerd zijn van een plaatsje, koop je tickets online https://www.vanplan.nl/uitje/int-dutch-supercross-eurohal-zuidbroek-37745787. Toegangsprijzen zijn bij de Dutch Supercross zeer schappelijk. Volwassenen betalen op vrijdag 12,50€, zaterdag 30,00€ en zondag 20,00€. Een weekend ticket kost 50,00€ voor alle drie de dagen. Reductie voor kinderen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search