Bowers en Starling ook de sterkste op tweede dag SX Zuidbroek

De vele enthousiaste fans tijdens de Dutch Supercross in Zuidbroek zagen Tyler Bowers en Justin Starling opnieuw naar de zege rijden.In de SX1 klasse was Tyler Bowers erg sterk. Ook in de finale op zondag legde hij iedereen zijn wil op en reed onbedreigd naar de zege. Harri Kullas zorgde dit weekend voor een verrassing. Na een vierde plaats op zaterdag pakte hij in de finale op zondag kopstart en reed een bekeken wedstrijd. Kullas maakte weinig fouten en finishte knap als tweede wat hem ook in het eindklassement een tweede plaats opleverde.

De Amerikaan Jace Owen finishte als derde. Owen moest via de laatste kans komen maar wist er na een goede start toch een nette derde plaats uit te slepen. In het eindklassement ging de derde plaats naar Cole Martinez!

In de SX2 klasse verdeelden de Amerikanen Gared Steinke en Justin Starling de manchezeges. Steinke won de eerste finale maar verloor zijn kansen op de eindzege toen hij in de beginfase van de tweede manche ten val kwam. Steinke kwam sterk terug en wist nog als derde te finishen, wat hem een tweede plaats in het dagklassement opleverde.

De winst ging naar Justin Starling die met een tweede en eerste plaats in de manches niet alleen dagwinnaar werd maar ook de eindzege pakte!

Dylan Walsh mocht plaats nemen op de derde podiumtrap. In de eerste manche reed hij lang aan de leiding totdat hij zijn motor stilremde en teleurgesteld als zesde over de finish kwam. In de tweede manche revancheerde hij zich door als tweede over de finish te komen. In het eindklassement over twee dagen won Starling voor Steinke en Julien Lebeau.

Nederlander Bram van den Hoek wist zich als enigste Nederlander te kwalificeren voor het hoofdprogramma. Van den Hoek weerde zich kranig en ging de strijd aan met de concurrentie. Met een zevende en een achtste plaats in de manches eindigde van den Hoek op een mooie zevende plaats in het dagklassement.

Klik hier voor de uitslagen van zondag.

Klik hier voor de uitslagen van zaterdag.

Klik hier voor de uitslagen van vrijdag.

Totaal uitslag SX1 Int. over 2 dagen:

 

Totaal uitslag SX2 Int. over 2 dagen: