Tyler Bowers en Justin Starling winnen eerste avond Dutch Supercross Zuidbroek

De Amerikanen Tyler Bowers en Justin Starling hebben de eerste avond van de Dutch Supercross in Zuidbroek weten te winnen.

Bowers pakte in de finale van de SX1 klasse een goede start en wist gelijk in de eerste ronde al de koppositie van Florent Richier over te nemen. Bowers had gelijk een hoog tempo in handen en dit zorgde ervoor dat Richier hem niet kon volgen. Omdat het circuit er door de sporen verraderlijk in lag, moest Bowers geconcentreerd blijven rijden tot in de slotfase maar wist uiteindelijk de volledige wedstrijd naar zijn hand te zetten. Achter Bowers was het Richier die als tweede over de finish kwam. Om de derde plaats werd flink gestreden door Harri Kullas, Cole Martinez en Ben Lamay. Het was uiteindelijk Martinez die aan het langste eind trok en de laatste podiumplaats voor zich op wist te eisen. Ben Lamay en Harri Kullas maakten de top vijf compleet!

De Amerikaan Josh Hill slaagde er niet in om zich te kwalificeren voor de finale en Jason Clermont kwam gelijk in de eerste heat ten val en brak zijn pols.

De Amerikaan Justin Starling was de sterkste over de twee SX2 finales. Starling won met overmacht de eerste manche en had aan een tweede plaats in de tweede manche voldoende om de eindzege naar zich toe te trekken. Achter Starling eindigde Julien Lebeau als tweede in het dagklassement voor de Amerikaan Gared Steinke. Laatstgenoemde raakte in de eerste manche betrokken bij een valpartij bij de start waardoor hij gelijk een hoog resultaat kon vergeten. In de tweede manche nam hij gelijk de leiding in de wedstrijd in handen en wist na een aantal mooie gevechten de winst naar zich toe te trekken.

De Nederlanders Jeffrey Meurs en Bram van den Hoek waren erin geslaagd om zich te kwalificeren voor de finale. Voordat de eerste manche begon constateerde Meurs een probleem met zijn motor. Hij ging toch van start maar kwam tot overmaat van ramp in de beginfase in aanraking met van den Hoek en viel. Door deze valpartij kon hij gelijk een goed vergeten. Van den Hoek reed een hele sterke beginfase en deed goed mee in het sterke deelnemersveld. Beide rijders hadden de snelheid voor de top tien en dit biedt perspectief voor de wedstrijd van morgen!

Klik op de volgende link voor alle uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/Events/1477801

Recent Posts

Start typing and press Enter to search