Nederlandse teams gaan voor succes in Dutch Supercross Zuidbroek

In Noord Nederland leeft de motorsport en nu de Dutch Supercross in Zuidbroek volgend weekend (2,3 en 4 november) wordt verreden, hebben de teams van Schepers/de Boer Outlaw Racing en het van Veen/TvH Motorsport team een mooie line up samengesteld.

Schepers/De Boer Outlaw Racing Team 2018

  • SX2  Gradie Featherstone #3  (Europees kampioen 2017 SX2)
  • SX1 Kim Sorensen  #87

Van Veen / TvH Motorsport voor 2018

  • SX2 Bo de Clerq  #149  KTM
  • SX1 Ludovic Macler  #952 Honda

Na de bekendmaking dat Pol Motors in Harkema met Kade Walker, Harri Kullas en Boris Maillard aan de start komt, hebben ze nog twee sterke rijders weten te contracteren. Nick Adams uit Zuid Afrika zal uitkomen in de SX2 klasse op Husqvarna. Adams is geen onbekende in Europa en reed een aantal jaren geleden nog voor het GPR Promo MX team. Naast Adams heeft Pol Motors ook een overeenkomst gesloten met de snelle Italiaan Angelo Pellegrini, die in de SX1 klasse van start zal gaan.

Ook Gertjan Vorstenbosch en Kees de Omroeper hebben weer een team samengesteld voor dit jaar en komen met Roel van Ham en Frederik Hojris aan de start in de SX2 klasse. De Fransman Sullivan Jaulin zal voor het GJV/KdeO Racing team uitkomen in de SX1 klasse. Jaulin is al jarenlang actief in de Duitse supercross series en beschikt over een schat aan ervaring!

Voor de 2-takt liefhebbers wordt het smullen geblazen want Dennis Ullrich keert terug in Zuidbroek. Ullrich wist de editie van 2012 te winnen en zal op zijn KTM 250cc 2-takt opnieuw een gooi gaan doen naar de hoogste trede van het podium.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de supercross in Zuidbroek zal er een e-bike aan de start komen. Jeremy Coen zal op een Alta voor het ESP Electric Speed Products team de strijd aan gaan met de internationale concurrentie in de sterk bezette SX1 klasse.

Nederlandse rijders, die in de voorgaande weken nog niet zijn genoemd maar waar zeker opgelet moet worden in Zuidbroek zijn Bram van den Boek, Wesley Mars en Patrick van Wilgenburg in de SX2 klasse.

Nog een week te gaan en dan barst het supercrossgeweld in het noorden van het land los! Kijk voor meer informatie op www.dutchsupercross.test.motocrossplanet.nl

Recent Posts

Start typing and press Enter to search