Harri Kullas domineert zaterdagavond in Zuidbroek

Harri Kullas van het Pol Motors Husqvarna team heeft de eerste avond van de Dutch Supercross in Zuidbroek weten te winnen. Er stond geen maat op Kullas want nadat hij kopstart wist te pakken wist hij met een strak tempo weg te lopen. Vorig jaar wist hij tweede te worden in Zuidbroek maar de winst in deze finale gaf hij niet meer uit handen en kwam als winnaar over de finish.

Achter Kullas was het de Amerikaan Nick Schmidt die tweede werd. Schmidt heeft er alles aan gedaan om het gat tot aan Kullas te dichten maar kreeg dit niet voor elkaar en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

De Fransman Cedric Soubeyras finishte als derde. De Suzuki-rijder had het moeilijk om in zijn ritme te komen maar wist er toch een derde plaats uit te halen.

Jens Getteman reed een dijk van een finale en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een vierde plaats. Helaas kwam hij toen ten val en verspeelde veel posities waardoor er niet meer in zat dan een twaalfde plaats.

De Nederlander Luca Nijenhuis strandde in de laatste kans voor de finale. Toch deed Nijenhuis het netjes en heeft op zondag een nieuwe kans om zich te kwalificeren voor de finale.

De SX2 klasse werd een prooi van Chris Howell. De Fransman Julien Lebeau leek op de overwinning af te stevenen maar kreeg af te rekenen met problemen waardoor hij terug zakte naar een achtste plaats. Houwel nam het commando over en wist de finale te winnen. Kade Walker probeerde zo ontspannen mogelijk te rijden en dit leverde hem een tweede plaats op. De Duitser Tom Koch kwam als derde binnen en begon hiermee positief aan het weekend!

Na de start was er gelijk een valpartij waarbij de Amerikaan Chase Marquier betrokken was. Hij begon als laatste maar vocht zich gedurende de wedstrijd nog helemaal terug naar een zesde plaats.

Bij de SX2 Nationalen was er een hoofdrol weggelegd voor Henk Pater. De crosser uit Lunteren kwam gedurende de wedstrijd goed terug naar voren en wist o.a. landgenoot Randy van Wilgenburg te passeren. Niet veel later nam hij de tweede plaats over en wist deze positie vast te houden tot over de finish.

In de 85cc klasse domineerde Carl Ostermann de wedstrijd. De getalenteerde supercrosser won alle drie de finales en pakte de zege. Beste Nederlander in deze klasse was Joey Daneel op een vijfde plaats, gevolgd door Boaz Bijtjes op een zevende plaats. Ook Levi Schrik was met een negende plaats in de top tien te vinden.

Na haar zege op vrijdag voegde Lotte van Drunen er vandaag een nieuwe zege aan toe in de 65cc klasse. Lotte reed soepel over het technische circuit en won alle drie de manches. Naast van Drunen wist Mike Visser op een vijfde plaats te finishen in het dagklassement.

Na het zaterdagprogramma gaan we nu uitkijken naar de zondagmiddag waarin er gestreden gaat worden voor de titels prins en koning van Zuidbroek! Voor meer informatie kunt u kijken op www.dutchsupercross.test.motocrossplanet.nl

Klik op de volgende link voor alle uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/Events/1611609

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search