Profiteer nu van de Early Bird ticket voorverkoop voor de Dutch Supercross in Zuidbroek

In het weekend van 1,2 en 3 november wordt de grote internationale Dutch Supercross in Zuidbroek georganiseerd. Zuidbroek is de opener van het internationale supercross seizoen. Zoals ieder jaar wordt er weer een ijzersterk deelnemersveld verwacht waarbij ook de populaire Amerikaan Gared Steinke weer aanwezig zal zijn.

Mis niets van dit evenement en koop nu al je kaartje. Het voordeel wanneer je nu een kaartje koopt is dat je deze met een mooie korting kunt kopen. De Early Bird ticket voorverkoop loopt van 1 september t/m 1 oktober en is te vinden op de volgende link: https://www.vanplan.nl/uitje/int-dutch-supercross-eurohal-zuidbroek-zuidbroek-38904361 

NIEUW CIRCUIT

Dit jaar krijgen de coureurs een compleet nieuw circuit voorgeschoteld. De Eurohal, achter het Van der Valk Hotel in Zuidbroek, is dan niet het grootste stadion, maar de “bak” waarin het circuit komt te liggen heeft wel vrijwel dezelfde afmetingen als in de Schleyerhalle in Stuttgart of de Westfalenhalle in Dortmund.

Ook de circuitbouwer is dezelfde als bij vele andere wedstrijden: de voormalig Belgische Supercross en Motocross piloot Freddy Verherstraeten. Verherstraeten is ook verantwoordelijk voor de banen tijdens de ADAC SX Cup Serie, die een week na Zuidbroek start in het Zuid-Duitse Stuttgart.

Hij en zijn team weten als geen ander hoe een uitdagend, spectaculair maar ook veilig circuit eruit dient te zien, zodat de crossers hun sport op het allerhoogste niveau kunnen beoefenen en het publiek kan smullen van mooie races.

Extra complicatie voor Verherstraeten is dat Dutchsupercross ook startgelegenheid biedt aan de breedtesport, dus de nationale en regionale crossers. Die moeten op een leuke en veilige manier hun sport kunnen bedrijven, terwijl de baan wel zeer uitdagend moet zijn voor de internationale rijders.

Dat gaf wat denkwerk voor Verherstraeten, maar zoals altijd mag het resultaat er op papier sowieso zijn: een mooie plattegrond van een interessante baan die alles heeft wat een SX-parcours moet hebben. Het is nu aan de jongens op de graafmachines en shovels om het zo te realiseren in de Eurohal zodat iedereen op 1, 2 en 3 november kan genieten!

Wil je verzekerd zijn van een plaats, koop je tickets online.

Rolstoelgebruikers kunnen een regulier kaartje kopen en zich melden bij de ingang voor een speciale plek.

 

NIEUW DIT JAAR: DE FEESTTENT!

Om het feest compleet te maken wordt er dit jaar naast de Eurohal een grote feesttent geplaatst, waar bands als Millstreet, Utlopers, DJ Willem en vele anderen optreden.

 

PROGRAMMA

Vrijdag 1 november

12.00-16.45: Training en tijdtraining

19.00-22.30: Races en huldigingen

22:00-02.00: Live muziek in de feesttent van Millstreet,  Dj Willem en nog veel meer entertainment.

 

Zaterdag  2 november

12.00-16.45: Training en tijdtraining

19.30-23.15: Races en huldigingen

Na de races-02.00: After party in de feesttent met DJ Willem.

 

Zondag 3 november

09.30-12.30: Training en tijdtraining

13.30-18.00: Races en huldigingen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search