Aftermovie Dutch Supercross 2019

De 9e editie van de Dutch Supercross werd sportief een prooi voor de Amerikaan Justin Starling van Team Castrol Power1 MotoBase Suzuki.  De Amerikaanse specialist werd in de twee tellende SX1 finales op zaterdagavond en zondagmiddag telkens 2e wat genoeg was voor de eindoverwinning. Daarmee onttroonde Starling zijn land- en teamgenoot Nick Schmidt. De zaterdagse finale SX1 werd gewonnen door de toornhoge favoriet Tyler Bowers. Op zondag kwam Bowers niet aan de finish en won de Fransman Boris Maillard na een felle strijd. In de klasse SX2 stond geen maat op de Duitse jongeling Brian Hsu. De HTS KTM rijders won alles en ging in het juiste ritme over de door Freddy Verherstaeten aangelegde baan. Bescheiden nam hij de prijzen in ontvangst.

In Zuidbroek stond een supersterk deelnemersveld aan de start. De uitslagen van Zuidbroek gaan de wereld over. Maar voor menigeen aanwezig zal dat allemaal een zorg zijn. Het publiek op de tribune genoten van de spannende wedstrijden en gingen uit hun dak tijdens de afterparty. De Dutch Supercross opende het 2019/2020 Europese indoor motocross seizoen met een driedaagse. De vrijdagavond stond volledig in het teken van de jeugd en amateurs. Glinsterende ogen bij de jongens en meiden van kids tot senioren die mochten rijden op deze speciale SX baan onder complete entourage met shows van het Legacy Dance Team, DJ Willem en Millstreet Band. De inters reden demo-races wat de avond compleet maakte. “Wat gaaf om mee te doen” vonden de vrijdagse deelnemers.

De club vindt het belangrijk om ruimte te bieden aan de breedtesport, immers daaruit komt de volgende Jeffrey Herlings. Nederlands beste crosser was ook aanwezig, nam ruim te tijd voor zijn fans. Vele handtekening en foto’s werden genomen. Drievoudig wereldkampioen zijspancross Etiënne Bax met zijn Franse bakkenist gaven een demo zijspan-supercross. Bax/Musset draaiden het gas goed open, schuwden niet de dubbelsprongen te nemen. Het wasbord was minder 3-wieler gezind. Met een burn-out namen Bax/Musset afscheid van het publiek. Het publiek, dat vermaakte zich kostelijk en bleef na afloop lang nafeesten op de afterparty.

10e Dutch Supercross 2020: 31/31 oktober en 1 november 2020, Eurohal, Zuidbroek.

Foto’s: SBRMX (www.sbrmx.nl) Bert van der Sluis

Uitslagen

Vrijdag https://speedhive.mylaps.com/nl/Events/1743930
Zaterdag https://speedhive.mylaps.com/nl/Events/1744284
Zondag https://speedhive.mylaps.com/nl/Events/1744765

Recent Posts

Start typing and press Enter to search