Tiende editie Dutch Supercross gaat ook dit jaar niet door

 In Geen onderdeel van een categorie

Vorig jaar september werden we nogal verrast, de Eurohal waar wij al jaren de Supercross houden, werd verhuurd aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Dit zou in eerste instantie voor een halfjaar zijn echter in maart van dit jaar, werd duidelijk dat het contract met een half jaar verlengd zou worden. De Eurohal in Zuidbroek blijft tot september 2023 een noodopvanglocatie voor asielzoekers.

Nadat dit nieuws bij ons bekend werd, zijn wij in gesprek gegaan met Van der Valk, met als doel duidelijkheid krijgen of wij dit jaar de 10e editie van de Supercross kunnen organiseren. Al snel werd duidelijk dat als het aan Van der Valk ligt, dit wel door kon gaan echter het COA moet de hal nog opleveren, en hoe snel dat gebeurd is niet helemaal duidelijk.

Het is voor ons niet te doen om een Supercross te organiseren, als je niet zeker weet wanneer de hal leeg is, en bovendien, stel er komt weer een golf asielzoekers naar Nederland, verlengt het COA het contract dan niet met nog een half jaar?

Kortom: voor ons veel losse eindjes en onduidelijkheden, vandaar dat we helaas hebben besloten geen Dutch Supercross te kunnen organiseren, op een manier waarbij een grondige voorbereiding en zorgvuldigheid voorop staat.

Bestuur Dutch Supercross
Georganiseerd door Stichting Motorsport Noord Nederland
E info@dutchsupercross.nl

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search